Centerpartiet måste bli tydligare – igen

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

TYDLIGHET. ”Centerpartiet måste bli tydligare”, skriver Per Ankersjö, vän av bloggen, i en debattartikel i Svenska Dagbladet idag. Annie Lööf gick ut i september och pratade om hur Centern borde bli tydligare. Deras otydlighet har lett till att de tappar 202 väljare om dagen.Andra centerpartister har också gått ut och krävt tydlighet. Roland Karlsson, distriktsordförande för Sjuhärad, pratade om det i oktober.Att en centerpartist i en debattartikel kräver tydlighet är helt logiskt med tanke på hur Centerpartiets arbetsmarknadspolitiska talesperson för några dagar sedan (i en debattartikel) tyckte att ”det räcker inte heller med att använda en av landets största debattsidor åt att påtala hur väl man har förstått sin uppdragsbeskrivning, det måste bli mindre snack och mer verkstad.”När Anna-Karin Hatt var partiledarkandidat efterfrågade hon också mer tydlighet.Vi på Alliansfritt förstår inte alls vad de menar om ett otydligt Centerparti. Centern har ju gett väldigt tydliga besked i flera frågor.Till exempel så är Centern för fri invandring. Och emot.Centerpartiet är dessutom för en höjning av bensinskatten. Och emot.Centerpartiet är för förbud av balkongrökning. Och emot.Centerpartiet är för koldioxidskatt – men har i regeringsställning sänkt den.Centerpartiet är för höjd skatt på vattenkraft. Och emot.20 av 27 partidistrikt ville avbryta eller förändra allianssamarbetet – men Annie Lööf sa i somras att de garanterat skulle gå till val som en enad allians och bjöd hem de andra partiledarna till sig. (Svaren från de andra partiledarna uteblev länge.)Centerpartiet har försökt profilera sig som alliansens gröna röst, vilket kan ha uppfattats som otydligt av väljarna då bara 10% av de borgerliga väljarna (mot Moderaternas 22% och Miljöpartiets 39%) och 5% av väljarna totalt har störst förtroende för Centerpartiet när det gäller klimatet – där Moderaterna och Miljöpartiet har störst förtroende av 9 respektive 44%.Centerpartiet är i alla fall tydliga med en sak: att de måste bli tydligare. Per Ankersjö, vän av bloggen, ska dock ha en eloge för att han, för att skingra tidigare oklarheter, tydliggjort att Centerpartiet i alla fall är ett parti.

Liknande inlägg