Centern öppnar för att helt avskaffa offentliga skolor

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

SKOLA. Vi läser Centerns förslag till partiprogram och det är en fest: vi skrattar, vi skriker, vi gråter. Vad sägs om att Centerns utbildningspolitik inte bara öppnar upp ännu mer för sektskolor utan även öppnar upp för det totala avskaffandet av offentligt drivna skolor:

All utbildning är inte obligatorisk. Från en viss ålder är barn och ungdomar kapabla att själva göra egna livsval. Det offentliga samhället bör garantera att utbildningen lever upp till rimliga krav på kvalitet. Däremot finns det ingen anledning att i lag kräva att varje kommun måste driva skolverksamhet i egen regi.

Det är inte roligt längre. Nu börjar det bli läskigt. Nu vill vi gå hem.

Liknande inlägg