Det ska löna sig att arbeta – nu vill C sänka lönerna med 25%

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

ARBETE. Det här kommer säkert gå hem i de breda folklagren, en riktigt valvinnarfråga:

Centerpartiet vill sänka ingångslönerna på hela arbetsmarknaden och för alla åldersgrupper. […]Annika Qarlsson, partiets talesperson i arbetsmarknadsfrågor, kan inte ange exakt hur mycket lönerna bör sänkas.– Jag tror att det behöver ner kanske 20—25 procent, och i vissa branscher kanske det handlar om ännu lägre ingångslöner, säger hon till Ekot.

Sänkta ingångslöner betyder i förlängningen också att alla löner kommer sänkas. Och det är ju lite spännande, för Centerpartiet har ju varit med och gjort enorma skattesänkningar för att, så att säga, göra det mer lönsamt att arbeta, vilket ska skapa nya jobb. Nu ska Centerpartiet samtidigt skapa fler jobb genom att göra det avsevärt mindre lönsamt att arbeta och ta ifrån folk i runda slängar tre månadslöner per år.Det är så jävla dumt.Rekommenderad läsning:

Bonusmaterial: Svensk lönesättning är inte reglerad, den bestäms av fack och arbetsgivare. Staten har inget inflytande. Men avregleringsivrarna Centerpartiet vill alltså ha statlig reglering av alla löner i Sverige.

Liknande inlägg