”Statsministern skyddar de rika länderna”

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

COP15. Efter att ett förslag på nytt klimatavtal med de rika länderna och EU i spetsen lagts fram vid förhandlingarna vid klimatmötet i Köpenhamn, COP15, så är frustrationen stor. Sverige och statsminister Reinfeldt har som ordförandeland i EU stor makt, och har alltså valt att lägga fram ett förslag där ägandeskapet för klimatfrågan flyttas från FN-systemet, de rika länderna ska få släppa ut mer och där alla bindande åtaganden från Kyoto skrotas. Lumumba Stanislaus Di-Aping, ordförande för G77-gruppen som vid klimatförhandlingarna företräder 134 u-länder, är inte imponerad.Passa på att öppna en lucka i Alliansfritt Sveriges julkalender

Liknande inlägg